Bamberger koolschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 943 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -snij de buitenste bladeren van de kool weg -laat hem dan 10 min in kokend water liggen -en daarna goed uitlekken in een vergiet -snij er voorzichtig 12 grote bladeren af en hak de rest fijn-verhit de reuzel en braad hierin de uien, vlees en gehakt aan -doe de gehakte kool erbij met peper en zout *de Bambergers doen er ook een el kummel bij* -alles 10 min zacht laten sudderen en giet de wijn erbij -vet een vuurvaste schaal in met reuzel en bekleed met de koolbladeren -hierop het vleesmengsel verdelen en bedekken met koolbladeren -leg daarop de dunne plakjes rookspek en verdeel klontjes reuzel erop -bakken in de hete oven BAKTIJD= 45 min op 220?C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha