Beenham uit de oven met maredsous bier

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5945 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -Hier en daar een kruidnagel steken in de beenham
  2. -Een marinade maken van de honing, zonnebloemolie, grove mosterd en het bier
  3. -De ontbeende beenham bestrijken met de marinade en gedurende een uur marineren
  4. -De gemarineerde beenham in een ovenschaal zetten
  5. - De oven eerst voorverwarmen op 200 graden Celsius en vervolgens terugzetten op 160 graden Celsius
  6. -De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen, de beenham af en toe omkeren en bedruipen met wat vocht, tot alle kanten goudbruin van kleur zijn geworden
  7. -De beenham uit de oven halen, kruidnagelen verwijderen, in plakken snijden, wat jus uit de ovenschaal erover gieten en bestrooien met wat tijm

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker23 feb 2008 om 11:20 Reageer

    zou prettig zijn als der tijden bijstaanhoelang beenham in de oven


Reageer zelf op dit recept

kaptcha