Bloemkool kerrie ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3498 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - breng het water aan de kook
  2. - meng de bloem en de kerriepoeder door elkaar en maak er met een scheutje water een papje van
  3. - als het water kookt, voeg al roerend het papje toe
  4. - bind de saus
  5. - laat de saus afkoelen
  6. - schil de aardappelen en snij deze in blokjes
  7. - snipper de uien - roerbak de uien totdat ze glazig zijn in een beetje olie
  8. Pers het teentje knoflook erboven uit
  9. - voeg het zout, peper, paprikapoeder en koriander toe
  10. - voeg de aardappelen toe
  11. Roerbak dit totdat de aardappelen beginnen te kleuren
  12. - doe de aardappelen over in de springvorm
  13. - snij de bloemkool in kleine roosjes
  14. Verdeel dit over de aardappelen
  15. - hak de amandelen en de kokosnoot fijn
  16. Bak dit in een droge koekenpan totdat het bruin begint te kleuren
  17. - Verdeel de nootjes over de bloemkool - roer de eieren los met een beetje zout en peper
  18. - voeg hier de kwark toe en roer dit ook goed door
  19. - voeg de kerriesaus toe en roer dit er ook goed door
  20. - Verdeel dit over de bloemkool
  21. - beleg de bovenkant met een beetje extra kwark tot de bloemkool een beetje bedekt is
  22. - Plaats de ovenschaal 45 minuten in de oven op 225 graden
  23. - als de bovenkant nog niet bruin is kan de laatste paar minuten de oven op de grillstand gezet worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha