Bloemkool uit de oven

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2093 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon,verdeel in roosjes en kook die in kokend water met zout ca
  2. 8 min
  3. gaar
  4. Neem ze met een schuimspaan uit de ketel en spoel ze kort onder koud water af
  5. Zet het kookvocht apart
  6. Pel de sjalotjes,snipper ze en bak ze glazig in 2 eetl
  7. hete boter
  8. Bestrooi de sjalotjes met bloem en bruin kort mee
  9. Giet 1/2 l
  10. kookvocht onder voortdurend roeren bij de sjalotjes en laat enige min
  11. zachtjes koken
  12. Voeg al roerend de melk toe
  13. Laat de saus op een laag vuur indikken en roer af en toe door
  14. Breng op smaak met zout,nootmuskaat en citroensap
  15. Verwarm de oven voor op 200*
  16. Was de spinazie,zoek goed uit en doe met aanhangend vocht in een pan
  17. Laat op een middelhoog vuur met een deksel op de pan slinken
  18. Voeg 2 eetl
  19. boter toe en breng op smaak met zout,peper,nootmuskaat
  20. Vet een ovenschaal in met boter en doe er de bloemkool en spinazie in laagjes in
  21. Roer de kaas door de saus en giet deze over de groenten
  22. Bestrooi met broodkruim
  23. Zet de schotel 30 min
  24. in de oven en serveer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha