Bloemkool-ovenschotel met friese nagelkaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1330 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Van de aardappels puree maken
  2. 1 eetlepel boter erdoor roeren
  3. op smaak brengen met zout en peper en de paprikapoeder
  4. Bloemkool in roosjes verdelen
  5. In een pan met ruim water en zout de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaarkoken
  6. Afgieten
  7. Roosjes klein snijden
  8. Ui pellen en fijnsnipperen Paprika wassen en in stukjes snijden
  9. In een koekenpan 1 1/2 eetlepel boter verhitten
  10. Ui en paprika zachtjes bakken
  11. Door bloemkool roeren
  12. Korstjes van de kaas verwijderen
  13. De ovenschotel invetten
  14. In de schotel achtereen volgens eron doen: helft van aardappelpuree, helft van bloemkoolmengsel, 1/3 deel van de nagelkaas, rest van bloemkoolmengsel, 1/3 deel van de nagelkaas, rest van de aardappelpuree en rest van de nagelkaas
  15. Oven voorverwarmen op 200 graden
  16. Schotel in het midden van de oven plaatsen
  17. Ovenschotel in 30 minuten heet laten worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha