Bloemkoolovenschotel met spelt en kwark

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1234 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de groene spelt circa 40 minuten in groentebouillon gaar koken
  3. Verwijder bladeren de beurse plekken van de bloemkook, was hem zorgvuldig en leg hem tien minuten in koud water met zout, om de bloemkool te ontdoen van eventueel aanwezige insecten
  4. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in circa 10 minuten in een beetje water met een snufje zout en citroensap halfgaar
  5. Laat de bloemkook en groene spelt uitlekken en schep ze in een ovenschaal
  6. Was de bieslook en knip het in kleine ringetjes
  7. Klop de kwark met de eieren, melk, kruiden en bieslookringetjes tot een saus en verdeel deze over de groenten
  8. Zet de schaal op het rooster in de oven en bak deze in 20 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha