Bospaddenstoelenschotel onder een laagje rosti

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Bekeken: 2159 x
  • Keuken: Italie
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bospaddenstoelenschotel onder een laagje rösti Ingrediënten 500 gram aardappelen 200 gram kastanje champignons 200 gram oesterzwammen 200 gram shii-take 50 gram parmesaanse kaas 1 rode ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels sojasaus italiaanse kruiden (verse tijm, basilicum etc
  2. ) peper en zout Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Boen de aardappelen schoon en kook deze ongeveer 10 minuten in water
  4. Laat de aardappelen iets afkoelen en verwijder de schil
  5. Rasp de aardappelen grof (in de keukenmachine)
  6. Schep er voorzichtig een scheutje olijfolie door
  7. Snij de knoflook fijn en snipper de rode ui
  8. Maak de paddenstoelen schoon en snij of scheur deze in stukken
  9. Verwarm olijfolie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten
  10. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten op hoog vuur
  11. Voeg de sojasaus en een eetlepel italiaanse kruiden toe
  12. Peper en zout naar smaak toevoegen
  13. Roer de paddenstoelen goed door
  14. Doe de paddestoelenmix in een ingevette ovenschaal
  15. Dek de paddestoelenmix af met de geraspte aardappel
  16. Rasp de parmesaanse kaas over de aardappel
  17. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven
  18. Variatie-tips Het gebruik van andere champignons is natuurlijk ook mogelijk! bron
  19. Kookboek
  20. nl

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha