Boston bonenpot

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1030 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Witte bonen een nacht weken
  2. Giet de bonen af en spoel ze onder de kraan
  3. Doe ze in een pan met het laurierblad
  4. Giet er koud water over tot ze onder staan
  5. Breng aan de kook en laat 1 1/2 tot 2 uur sudderen tot de bonen gaar zijn
  6. Giet af
  7. Verwarm de oven voor op 140 graden C
  8. DOe de bonen in een grote ovenschaal
  9. Besteek elke ui met 2 kruidnagels en stop de uiten tussen de bonen
  10. Meng de melassestroop in een kom met de suiker, mosterd, het zout en de peper
  11. Meng er het kokende water door
  12. Giet dit mensel over de bonen
  13. Giet er zo nodig nog wat water over zodat de bonen bijna onder het vocht staan
  14. Blancheer het zuurkoolspek 3 minuten in kokend water
  15. Giet het spek af
  16. Kerf het zwoerd vervolgens om de 1 cm vrij diep in
  17. Stop het stuk spek dan met de zwoerdkant boven net onder de bonen
  18. Leg het deksel op de ovenschaal en zet hem 4 1/2 tot 5 uur in het midden van de oven
  19. Neem de laatste 30 minuten het deksel van de schaal, zodat het spekzwoerd bruin en krokant wordt
  20. Snijd het spek in plakjes en dien onmiddelijk op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha