Broccoli-uien-brietaart

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1332 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. oven voorverwarmen op 220 graden C
  2. Maak het brooddeeg met 15 gram van de boter volgens de aanwijziging op de verpakking en laat het deeg 30 min
  3. rijzen
  4. De broccoli in kleine roosjes verdelen, harde stengel delen wegdoen, de zachtere in plakjes snijden
  5. (gezouten) water aan de kook brengen en de roosjes en plakjes +/- 5 min
  6. koken
  7. Goed in vergiet laten uitlekken
  8. De uien (evt
  9. knoflook) op laag vuur al roerend bakken in de rest van de boter, tot ze zacht zijn(mogen niet bruin worden)Doe ze bij de broccoli in de vergiet
  10. De brie in dunne plakken snijden
  11. Het deeg uitrollen tot een lap van 28 cm en er de beboterde springvorm mee bekleden
  12. De deegbodem bedekken met de helft van de brie
  13. Het broccoli-uien mengsel erop scheppen
  14. Daarop de rest van de brie
  15. De eieren loskloppen met de creme fraiche, mosterd, peper en zout en dit over het gerecht schenken
  16. De taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35-45 min
  17. goudbruin en gaar bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha