Cassoulet uit toulouse

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1954 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -schil de wortel en snij hem in staafjes -pel de tomaten en snij ze in partjes (verwijder de pitten) -pel de uien en hak ze fijn -pel de knoflook en hak fijn -snij het varkensvlees in blokjes en de worsten in dikke schijven-neem 2 el vet van het stuk ingemaakte gans -bak het vlees met de worst goudbruin in het vet met de stukken lamshalsstuk (20 min) -voeg de uien en wortel erbij en laat 10 min sudderen op matig vuur -voeg dan de tomaten, de look en het kruidentuiltje aan toe -deksel op de pan en 1 uur laten sudderen -kook de bonen volgens aanwijzing in kokend water, waar je het resterende kruidentuiltje hebt aan toegevoegd -laat ze uitlekken en bewaar 1 pollepel van het kookvocht -haal het vlees van het stuk ingemaakte gans en hak het grof -doe het samen met de bonen in de pan -meng alles goed en giet het in een grote gratineerschotel -doe peper en zout erop en bestrooi de cassoulet met het paneermeel *zet 50 min in de hete oven van 200?C **vergeet niet de korst van het paneermeel meermaals te breken en er een beetje kookvocht van de bonen aan toe te voegen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha