Chinese bleekselderij

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2022 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd van de bleekselderij de bladeren en het onderste deel van de stronk af
  2. Was de stengels en verwijder met een dunschiller de dikke nerven
  3. Snijd de stengels in stukjes van circa ? cm
  4. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en smoor daarin op laag vuur 10 minuten de stukjes bleekselderij met het deksel op de pan
  5. Schep af en toe om
  6. Bestrijk inmiddels een ovenschaal met olie en verdeel de gesnipperde ui over de bodem van de schaal
  7. Maak van de maizena met 6 eetlepels water een glad papje
  8. Schenk 2 dl kokend water op de bleekselderij en los het bouillontablet hierin op
  9. Laat de groente even koken en voeg al roerend het maizenapapje toe
  10. Voeg wat peper, de sojasaus en het citroensap toe
  11. Breng op smaak met wat meer sojasaus en suiker
  12. Schep daarna de bleekselderij op de uien in de ovenschaal, voeg de rest van de olie toe en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de op 180? C voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha