Snijd van de bleekselderij de bladeren en het onderste deel van de stronk
af
Was de stengels en verwijder met een dunschiller de dikke nerven
Snijd
de stengels in stukjes van circa ? cm
Verhit in een pan 2 eetlepels olie en
smoor daarin op laag vuur 10 minuten de stukjes bleekselderij met het deksel
op de pan
Schep af en toe om
Bestrijk inmiddels een ovenschaal met olie en
verdeel de gesnipperde ui over de bodem van de schaal
Maak van de maizena
met 6 eetlepels water een glad papje
Schenk 2 dl kokend water op de
bleekselderij en los het bouillontablet hierin op
Laat de groente even
koken en voeg al roerend het maizenapapje toe
Voeg wat peper, de sojasaus
en het citroensap toe
Breng op smaak met wat meer sojasaus en suiker
Schep
daarna de bleekselderij op de uien in de ovenschaal, voeg de rest van de
olie toe en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de op 180? C voorverwarmde
oven