Courgette met kaassaus

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1586 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Lage ovenschaal van 1,5 ltr
  2. invetten
  3. Courgette wassen en kroontje verwijderen
  4. In plakken snijden
  5. Over bodem van ovenschaal helft van courgette verdelen
  6. In kopje maizena met 1 eetl
  7. water tot glad papje roeren
  8. In steelpan doen: wijn, belegen kaas en paprikapoeder
  9. Al roerende kaas laten smelten
  10. Aan de kook brengen
  11. Al roerende maizenapapje toevoegen
  12. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat
  13. Saus op smaak brengen met zout en peper
  14. Over courgette helft van saus schenken
  15. Rest van courgette erover verdelen
  16. Rest van saus erover schenken
  17. Kruidenkaas raspen
  18. Over saus strooien
  19. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
  20. Oven voorverwarmen op 225 C
  21. Op rooster in midden van oven courgetteschotel in 25 min
  22. gaar en goudbruin laten worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha