Doperwten parmentier au gratin

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1039 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -kook de aardappelen, zodanig dat ze zich nog in mooie stevige blokjes laten snijden -de gare erwten goed laten uitlekken-meng de erwten en de blokjes aardappel met wat zout en hou warm -SAUS:- -smelt de boter en laat de ham en ui er in zweten -strooi dan de bloem erover en laat deze even mee sudderen -giet al roerend geleidelijk de melk en de bouillon erbij -laat de saus 7 min zacht pruttelen en afmaken met, zout, peper, nootmuskaat naat eigen smaak -doe het erwten mengsel in een beboterde ovenschaal -giet de saus erover en strooi de kaar erover -in de hete oven schuiven 250? en 10 min bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha