Een aardappelgratin met een franse kaas reblochon

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1178 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Was en schil de aardappels en snijd ze dan in dobbelsteentjes van 1 cm
  3. Breng ze aan de kook in water en zout
  4. Laat 4 tot 5 minuten koken, giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze dan geel goed uitlekken
  5. Verhit de runderbouillon met de room in een pan
  6. Verwijder de dunne korst van de kaas?Voor het aroma is het nog beter om alleen het buitenste laagje eraf te schrapen
  7. Snijd de kaas in dunne plakken en laat deze al roerend op een laag vuur smelten in het roommengsel
  8. Voeg het zout, wat peper en nootmuskaat toe
  9. Laat de boter smelten in een ruime ovenschaal en fruit daarin zachtjes de gesnipperde ui en de geplette teentjes knoflook
  10. Voeg de blokjes aardappel toe en schenk de kaassaus erover
  11. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven
  12. Zet de oven daarna op 180 graden en bak het gerecht nog 40-50 minuten tot de aardappels zacht zijn
  13. Bestrooi met veel peterselie en dien onmiddellijk op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha