Een bleekselderij ovenschotel met cheddar en stilt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1535 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 gradenWas de bleekselderij zorgvuldig onder de koude kraan
  2. Verwijder het bladgroen en de grove vezels en bewaar wat van het bladgroen
  3. Snijd de onderkanten van de stengels, zodat ze precies even lang zijn als de ovenschaal
  4. Halveer erg dikke stengels in de lengte
  5. Pel de sjalotten en hak ze daarna fijn
  6. Laat de boter smelten in een ruime pan en fruit er de sjalotten licht in aan
  7. Voeg de bleekselderij en groentefond toe
  8. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  9. Laat de bleekselderij ongeveer 20 minuten smoren tot de fond bijna volledig verdampt is
  10. Er moet na het smoren ongeveer 1/8 liter fond zijn overgebleven
  11. Laat de ingekookte fond met de slagroom even aan de kook komen en laat daar dan de cheddar in smelten
  12. Voeg zout en peper toe
  13. Leg de blekselderij in een ovenschaal, besrooi met de blokjes ham en schenk er vervolgens de saus over Zet de schaal ongeveer 10 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven
  14. Verdeel de stilton gelijkmatig over de bleekselderij en laat het gerecht daarna nog circa 5 minuten gratineren
  15. Bestrooi met fijngehakte selderijblad en dien op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha