Een geweldige macaronisoufle met zalm en kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1176 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden
  3. Vet een souffleschaal met een inhoud van 1,5 liter in met olie
  4. Bestrooi de bodem en de zijkanten met Parmezaanse kaas
  5. Neem een stuk aluminiumfolie of bakpapier dat 5 cm groter is dan de omtrek van de schaal
  6. Vouw het in de lengte dubbel
  7. Vouw de folie of het bakpapier aan de buitenkant om de schaal
  8. Het moet 5 cm boven de rand uitsteken
  9. Zet de folie vast met een touwtje
  10. Smelt de boter in een grote pan
  11. Fruit de ui op laag vuur glazig
  12. Voeg de bloem toe en verwarm die 2 minuten
  13. Haal de pan van het vuur
  14. Giet geleidelijk al roerend de melk en de bouillon erbij en blijf roeren zodat er een gladde saus ontstaat
  15. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 minuten pruttelen
  16. Roer de eidooiers er goed door, Roer macaroni, zalm, peterselie, citroenschil en zout en peper door de saus
  17. Meng goed
  18. Doe het mengsel over in een grote kom
  19. Klop in een schone vetvrije kom met een handmixer de eiwitten stijf
  20. Spatel de eiwitten met een metalen lepel door het macaroni-zalm mengsel
  21. Schep dat in de souffleschaal en bak 40-45 minuten in de oven tot de souffle goed gerezen en goudbruin is
  22. Serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha