Een gratin aux fruits de mer gratin van vis en fr

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 984 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Fruit het gesnipperde uitje ion de boter goudgeel
  3. Voeg de witte wijn, het citroensap en 2 ? dl water toe en breng alles aan de kook
  4. Pocheer hierin de kabeljauw 3-5 minuten
  5. Schep de vis uit de pan en snijd hem in stukjes
  6. Leg de vis, schelp en schaaldieren gerangschikt per soort in een beboterde ovenvaste schotel
  7. Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er daarna al roerend geleidelijk het pocheervocht bij tot een gladde saus is ontstaan
  8. Klop de eierdooier los, schep er wat van de warme saus door en het eimengsel bij de rest van de saus
  9. Voeg de room toe en warm de saus al roerend nog even door
  10. Giet de saus over de vis, strooi er de kaas over
  11. Zet de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden
  12. tot de kaas begint te kleuren
  13. Garneer met de fruit de mer eventueel met een takje dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha