Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Een gratin aux fruits de mer gratin van vis en fr
ovenschotels
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1165 x
Print
Ingrediënten
150 gram mosselen 150 gram garnalen 300 gram kabeljauwfilet 1 ui 10 gram boter ? l witte wijn sap van ? citroen 50 gram boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Fruit het gesnipperde uitje ion de boter goudgeel
Voeg de witte wijn, het citroensap en 2 ? dl water toe en breng alles aan de kook
Pocheer hierin de kabeljauw 3-5 minuten
Schep de vis uit de pan en snijd hem in stukjes
Leg de vis, schelp en schaaldieren gerangschikt per soort in een beboterde ovenvaste schotel
Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er daarna al roerend geleidelijk het pocheervocht bij tot een gladde saus is ontstaan
Klop de eierdooier los, schep er wat van de warme saus door en het eimengsel bij de rest van de saus
Voeg de room toe en warm de saus al roerend nog even door
Giet de saus over de vis, strooi er de kaas over
Zet de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden
tot de kaas begint te kleuren
Garneer met de fruit de mer eventueel met een takje dille
Soortgelijke recepten
gratin dauphinois au brie
45 min
Aardappelen gratin Dauphinois
2 min
Deeg-envelopjes met marsalasaus gefrituurde
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
674987x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
537209x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
418139x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok