Een kaas-asperges souffle als een volledige maalti

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 868 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels en maak hiervan een aardappelpuree
  2. Was de asperges onder stromend water
  3. Halveer de stelen en bind ze in bier bosjes bij elkaar
  4. Kook de asperges circa 8 minuten en neem ze dan uit de pan
  5. Rasp de kaas
  6. Bestrijk de ovenschaal met boter en verwarm de oven voor op 200 graden
  7. Doe in de ovenschaal als onderste laag de aardappelpuree
  8. Smelt de boter in een flinke pan
  9. Roer de bloem door en blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem loslaat
  10. Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf weer roeren tot het mengsel een bal vormt
  11. Neem de pan van het vuur
  12. Scheid de eieren in dooiers en witten
  13. Roer de dooiers afwisselend met de kaas, het zout en het paprikapoeder door het mengsel
  14. Klop de eiwitten stijf met het mespunt zout en spatel ze door het soufflemengsel
  15. Haal de touwtjes van de asperges en verdeel de asperges over de vorm
  16. Verdeel het soufflemengsel over de asperges en strijk de bovenkant glad
  17. Schuif de schaal ca 30 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is
  18. Maak de oven in die tijd niet open, wand dan zakt de souffle in
  19. Serveer meteen, want de souffle zakt snel in

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha