Een lamsvleesschotel met aardappels winterwortel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1284 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook,
  3. Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes, aak de wortel en de prei schoon
  4. snijd de wortel in kleine stukjes en de prei in smalle ringen
  5. Snijd het vlees in stukken van 3 cm
  6. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca
  7. 4 minuten rondom bruin
  8. Bak de ui en knoflooksnippers ca
  9. 2 minuten mee
  10. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de bloem erdoor
  11. Schenk de wijn en de fond bij het blees en breng de vloeistof aan de kook
  12. Roer de honing, het laurierblad de stukjes aardappel en wortel en de preiringen erdoor
  13. l Doe alles in een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het blees in het midden van de oven in ca 1 ? uur gaar worden
  14. Breng de vleesschotel zo nodig op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha