Een lekkere stoofschotel met aubergines en tomaten

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 942 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenSmelt een stuk boter in een grote koekenpan en doe er, als de boter gaat schuimen zoveel plakjes aubergine in, dat de bodem bedekt is
  2. Bak ze aan beide kanten bruin, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  3. Bak de resterende plakjes aubergine op dezelfde manier en voeg, indien nodig, nog wat boter en olie toe
  4. Fruit nu de uui en knoflook in dezelfde boter goudbruin
  5. Roer er de tomatenpuree, de gezeefde tomaten, oregano of basilicum, suiker en peper en zout naar smaak door
  6. Breng dit aan de kook, doe het vuur lager en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat de saus enigszins ingedikt is
  7. Verdeel de plakjes aubergine in drie gelijke porties en leg een portie op de bodem van een ondiepe vuurvaste schaal
  8. Verdeel de tomatensaus in tweeen en giet een helft bovenop de aubergines
  9. Schep er dan de helft van de yoghurt op
  10. Nu weer een laag aubergine, dan de rest van de tomatensaus en ten slotte de overgebleven yoghurt
  11. Besluit met de resterende plakjes aubergine
  12. Strooi nu de geraspte Parmezaanse kaas en de broodkruimels erover, Laat er in een warme oen op 180 graden in 30 minuten een mooi bruin korstje opkomen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha