Een macaronischotel met cheddar parmezaanse kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1251 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenBreng in een pan de melk en de slagroom met het laurierblad, de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook
  2. Neem de pan van het vuur en laat de saus 10 minuten staan
  3. Verwijder de specerijen en giet de melk in een kan
  4. Smelt de boter in een middelgrote pan op laag vuur
  5. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut
  6. Neem de pan van het vuur en boeg al roerend de melk geleidelijk toe tot de saus glad is
  7. Breng de saus aan de kook en laat heem 2 min
  8. zachtjes doorkoken
  9. Neem de saus van het vuur en roer de helft van de cheddar en de parmezaanse kaas erdoor
  10. Breng op smaak met peper en zout
  11. Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout
  12. Laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan
  13. Roer de saus goed door de pasta
  14. Schep de pasta in een diepe ovenschaal
  15. Strooi de gemengde kaassoorten, het broodkruim en het spek erover
  16. Bak de schotel 15-20 minuten
  17. in de oven tot de bovenkant goudbruin is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha