Een ovenschotel met aardappels andijvie en blauwe

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1454 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schaaf de geschilde aardappels in dunne plakjes
  3. Kook ze 5 minuten in wat water met zout en laat ze in een vergiet uitlekken
  4. 2
  5. Blancheer de schoongemaakte andijvie kort, laat goed uitlekken en schep door de verhitte boter
  6. Breng op smaak met wat zout en nootmuskaat
  7. 3
  8. Meng de koksroom of creme fraiche, de Marsala, de eieren en de blauwe kaas in de foodpressior en breng verder op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat
  9. 4
  10. Bestrijk een ovenschaal met boter en schep er om en om laagjes aardappelen en andijvie in
  11. Giet er het roommengsel over, Bestrooi met et broodkruim of paneermeel en beleg met de in blokjes verdeelde resterende boter
  12. 5
  13. Schuif in het midden van de voorverwarmde oven en laat er in 30 tot 40 minuten een mooi korstje op komen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha