Een ovenschotel van aubergine tomaten gehakt en k

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1456 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aubergines, snijd ze in plakken van ca
  2. 2 cm dik
  3. Haal ze door de bloem en bak ze een paar minuten om 50 gr boter goudgeel, ze mogen niet te zacht worden
  4. Leg de plakken aubergine onderin een beboterde ovenvaste schaal en bedek ze met de helft van de kaas
  5. Fruit de schoongemaakte en gesnipperde uien met het uitgeperste teentje knoflook in 15 gr hete boter
  6. Prak hierin het gehakt rul en breng het gehele op smaak met de oregano, wat zout en peper
  7. Verdeel het vleesmengsel over de aubergine
  8. Bak de gewassen en in plakken gesneden tomaten heel kort in dezelfde koekenpan met de rest van de boter en leg ze op het gehakt
  9. Bedek alles met de overige kaas
  10. Zet de schaal 20 minuten middenin de voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha