Een super andijvietaart met ham en kaas uit de ove

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1243 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de andijvie in 3 minuten in ruim koekend water met zout
  2. Laat de andijvie goed uitlekken
  3. Snijd de ham in smalle reepjes en schep ze door de andijvie
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Vet een taartvorm (doorsnede ca 26 cm) in met wat boter, Klop de boter en de kaas met een mixer in ca 5 minuten tot een romig mengsel
  6. Klop er vervolgens een voor een de eieren door
  7. Voeg naar smaak zout en peper toe en blijf nog 5 minuten kloppen
  8. Zeef de bloem boven het botereimengsel en schep alles goed door elkaar
  9. Schep de helft van het deeg in de vorm en strijk het met natgemaakte lepel uit over de bodem en de rand
  10. Schep het andijvie-hammengsel op het deeg
  11. Schep de rest van het deeg erop en strijk het (met een natgemaakte lepel) uit, zodat het groentemengsel bedekt is
  12. Bak de taart in het midden van de oven in ca
  13. 30 minuten goudbruin en gaar,

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha