Een waanzinnig pasta gehaktbrood uit de oven

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2147 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Fruit de ui en de paprika 3 minuten in de boter
  3. Roer het knoflook erdoor en fruit het 1 minuut mee
  4. Prak het gehakt met een houten lepel tot het plakkerig is, Roer het uienmengsel erdoor, het broodkruim, de cayennepeper, de rasp en het sap van de citroen, de peterselie en zout en peper
  5. Maak de kaassaus
  6. Smelt de boter in een pan
  7. Roer hier de gram bloem door en verwarm dit zachtjes tot de roux kruimelig wordt
  8. Roer er dan 3 dl warme melk door en laat het mengsel 15 minuten koken Voeg een beestje nootmuskaat, een beetje gedroogde tijm, 2 el witte wijnazijn en zout en peper toe
  9. Roer er 3 el room, de geraspte Parmezaanse kaas, mosterd en de zure room door
  10. Doe de pasta en de olie in een pan koken water met zout
  11. ook de pasta in 8-10 minuten al dente, giet af en roer 2,5 dl Italiaanse kaassaus erdoor
  12. Vet een broodblik in (1 kilo) en leg de laurierblaadjes op de bodem
  13. Bedek de bodem en de zijkanten met de plakjes spek, schep de helft van het vleesmengsel erin en strijk de bovenkant glad
  14. Schep hierop het pastamengsel en bedek dit met de rest van het vleesmengsel
  15. Strijk de bovenkant glad en dek het blik af met aluminium folie
  16. Bak het pasta-gehaktbrood 1 uur in de oven op 180 graden
  17. Giet eventueel overtollig vet ad en keer het brood op een bord of mooie schaal
  18. Garneer met de slablaadjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha