Een warme uientaart die als hoofdgerecht geserveer

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1042 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenZeef de bloem met zout in een kom, snijd daarin de boter met twee messen in stukjes, zo groot als erwten
  2. Voeg een el olie en 2 el water toe en kneed met aangesloten vingers van een koele hand vlug een samenhangend deeg
  3. Niet elk soort bloem vraagt dezelfde hoeveelheid water: wil het deeg niet samenhangen, voeg dan nog wat zeer koud water toe
  4. Kneed van het deeg een soort bal en zet deze in de koelkast
  5. Laat intussen het spek heel langzaam uitbakken, voeg een el olie toe en fruit daarin de uien glazig, maar vooral niet bruin
  6. Klop de karwij
  7. Voeg daaraan aroma, peper en zout toe en maak de eieren pikant van smaak
  8. Laat de inmiddels glazig geworden uien wat bekoelen en roer er het eimengsel door
  9. Bestrijk de bakvorm met de rest van de olie
  10. Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor
  11. Leg het deeg in de vorm en druk het met de palm van de hand tegen de bodem en 2 vingerbreedtes hoog tegen de wand van de vorm
  12. Druk barstjes in het deeg stevig aan
  13. zodat deegbak niet kan lekken
  14. Proef het uien-eiermensel nog eens, voeg aroma, peper en zout toe als de smaak niet pikant genoeg is
  15. Schep het mengsel in de vorm
  16. Strooi tijm op de kaas en strooi deze op de vulling
  17. Giet daarover de gesmolten boter
  18. Zet de vorm in de oven tot de uientaart gaar en mooi van kleur is geworden
  19. Neem het gebak uit de vorm en presenteer de taart direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha