Eieren met ui tomaat uit de oven

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 905 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -vet een ovenschaal van circa 23 x 35 cm in met wat olie-verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de uiringen onder voortdurend omscheppen glazig -dek de uien af met een cirkel van bakpapier, draai het vuur laag en laat de uien 20 min zachtjes smoren -doe de ui in de ovenschaal TOMATENSAUS: -verhit de olijfolie in een koekepan en bak de tomaten op zacht vuur 2 min -voeg oregano of basilicum toe, zout en peper en laat onafgedekt 15 min sudderen -als de saus te vochtig is, het vuur wat hoger zetten, onder voortdurend roeren -voeg de tomatenpuree en de peterselie erbij en verdeel over de uien -schik de halve eieren met het snijvlak omlaag op de saus -verwarm de oven op 230?C -maak een bechamelsaus en giet over de eieren -bestrooi met de kaas en vlokjes boter -schuif in de hete oven voor 6 a 8 min tot alles goudgeel is gekleurd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha