Emmenthaler quiche

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2570 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 220 gradenBereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Wrijf vervolgens een lage taartbakvorm licht in met zachte boter en bedek deze met het deeg
  3. Prik het deeg in met een vork en dek het af met aluminiumfolie
  4. Vul nu de vorm met spliterwten
  5. Hierdoor zal de bodem niet rijzen
  6. Bak de taartbodem in de oven in ca
  7. 10 min
  8. tot deze gaar en stevig is
  9. Haal de aluminiumfolie met spliterwten uit de vorm en laat de bodem in de vorm afkoelen
  10. Zet de oven terug naar 180 graden
  11. Laat in de tussentijd de knoflookteentjes ca
  12. 25 min
  13. koken in water tot ze gaar en zacht zijn
  14. Giet het vocht af en laat de teentjes afkoelen
  15. Pel dan de knoflookteentjes en wrijf ze dan fijn
  16. Zet de peterselie en spinazie op met een bodempje water
  17. Breng dit aan de kook en haal de pan daarna van het vuur
  18. Hak de spinazie en peterselie fijn en vermeng dit met de knoflook
  19. Breng op smaak met peper en zout
  20. Vermeng de kaas met de room en de eieren en voeg dan de knoflook/spinazie puree toe
  21. Controleer het mengsel op smaak en giet het op de bodem
  22. Bak de quiche in een voorverwarmde oven, op 180 graden in ca
  23. 25 min
  24. af
  25. De quiche uit de oven nemen en direct serveren

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker16 mei 2008 om 01:07 Reageer

    wat een rommel

  • Bezoeker17 mei 2011 om 17:49 Reageer

    Wij maken thuis altijd een mini quiche Lorraine met verjaardagen of borrels. Heerlijk! Het recept blijft bijna hetzelfde alleen een aantal andere maten voor de ingrediënten. Je kan bijna alle quiches in het mini maken kwam ik laatst achter via een website waar je ook video’s kon bekijken van de recepten! Ik vond hem zelf erg handig jullie moeten maar eens kijken op http://www.miniquiche.nl/video-recept-mini-quiche.html Succes met koken :-)Mirjam


Reageer zelf op dit recept

kaptcha