Filosoof gehakt met piccalilly

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Bekeken: 4853 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een niet te dikke aardappelpuree en laat afkoelen
  2. Snipper de uien
  3. Verhit de olie of boter in een hapjespan en laat de ui al omscheppend in een paar minuten glazig fruiten
  4. Doe het gehakt in de pan en roer tot het rul is geworden en begint te verkleuren
  5. Roer er het verkruimelde bouillontablet en het water door en laat met deksel op de pan en paar minuten stoven
  6. Roer er de piccalilly door
  7. Bind bij me allesbinder en breng op smaak met zout en peper
  8. Schep het mengsel in een ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree
  9. Verwarm de oven voor op 200C
  10. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel en beleg met vlokjes boter
  11. Zet 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht goed heet en het korstje goudbruin is
  12. Sla of appelmoes is er erg lekker bij en zet nog wat extra piccalilly bij
  13. Bereidingstijd ca
  14. 40 minuten plus 40 minuten oventijd
  15. Kcal
  16. 744 - vet 44 gr
  17. - eiwit 35 gr
  18. - Kh
  19. 52 gr

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha