Foute ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 928 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Schil de aardappelen en kook deze
  3. Kook de aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten, dan zijn ze wel gaar maar niet kruimig
  4. 2
  5. Bak de spekjes uit tot deze lekker knapperig zijn en leg ze dan op een keukenpapiertje om uit te lekken
  6. 3
  7. Snipper de ui, snij de paprika in kleine blokjes en snij de aardappels in plakjes
  8. 4
  9. Bak het gehakt snel aan in een koekepan
  10. 5
  11. Voeg de ui, de paprika toe
  12. Ondertussen kun je de kaas in plakjes snijden of raspen
  13. 6
  14. Zet 5 minuten nadat de ui en paprika in de pan zijn gegaan het vuur uit
  15. En schep de spekjes door het gehakt heen
  16. 7
  17. Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje aardappelschijfjes
  18. Leg of strooi vervolgens een dun laagje kaas erover
  19. Schep nu wat van het gehaktmengsel erop
  20. Hierover weer een laagje aardappels
  21. Als laatste gaat de kaas erover
  22. 8
  23. Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 170 ?C en laat dit gedurende 25 minuten goed gaar worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha