Gegratineerd grondwitloof met verschillende kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 804 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. *Was het witlof en snij onderaan een kegeltje weg
  2. *Doe de stronken in een stoofpan en besprenkel ze met citroensap
  3. * Giet er water bij tot op halve hoogte, voeg de boter, zout en peper erbij en laat 20 tot 25 min
  4. sudderen
  5. *Intussen raspt u de parmezaan en de gruy?re tot grote schilfers en snijdt u de gorgonzola in kleine stukjes
  6. *Verwarm de room op een zacht vuurtje en voeg er de gorgonzola bij
  7. *Zodra hij gesmolten is voegt u de gruy?re bij
  8. * Laat zacht smelten en voeg er tenslotte een beetje parmezaan bij
  9. *Meng alles goed tot u een mooie homogene saus krijgt
  10. *Als de stronkjes witlof gaar zijn, laat u ze goed uitlekken
  11. *Duw er een beetje op
  12. *Schik ze in een ovenschotel en bedek ze met de kaassaus
  13. * Laat enkele minuten gratineren onder de grill

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha