Gegratineerde aardappeltjes met kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1066 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. aardappelen schillen, wassen en in schijfjes snijden
  2. De aardappelschijfjes in water koken (10 min
  3. ) en daarna goed uit laten lekken in een zeef
  4. Knoflook schillen/pellen
  5. Vet de ovenschaal in met wat margarine
  6. Vul de ovenschaal voor 1/3 met de aardappelschijfjes
  7. Strooi er de peper, zout (uitgeperste)knoflook en bieslook overheen
  8. Giet de room erover
  9. Bedek het geheel met de geraspte kaas
  10. Zet dit een uur in de (10 minuten voorverwarmde) oven op 150 graden
  11. Zet hierna de oven op 200 graden en laat het zo even staan tot de kaaslaag een mooie lichtbruine gloed heeft

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha