Gegratineerde asperges met hazelnoten

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1221 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf
  2. Breng ze aan de kook in water met zout en kook ze ca
  3. 7 minuten
  4. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een platte vuurvaste schaal
  5. Klop de slagroom
  6. Hak met een hakmolentje de hazelnoten grof en bak ze in een koekenpan in een beetje boter lichtbruin
  7. Hak het sjalotje fijn
  8. Kneus de peperkorrels
  9. Kook het sjalotje met de azijn en peperkorrels en passeer het
  10. Voeg 1/4 dl koud water en de eidooiers toe en klop het mengsel met de staafmixer au bain marie tot een romige gebonden massa
  11. Giet de warme boter heel langzaam toe en blijf mixen tot een saus
  12. Breng de saus op smaak met een beetje zout en eventueel met citroensap
  13. Passeer de saus en schep de slagroom en de hazelnoten erdoor
  14. Schep de saus over de asperges
  15. Verwarm de grill voor
  16. Zet de schaal onder de grill totdat de saus een gegratineerd laagje heeft

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha