Gegratineerde aubergineschotel1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 693 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. aubergines wassen, in de lengte halveren en in plakken snijden, met zout bestrooien 20 minuten wegzetten, daarna droogdeppen
  2. teentjes knoflook uitpersen
  3. Vier eetlepels olijfolie in koekepan verhitten, knoflook lichtbruin fruiten, tomatenpuree erdoor roeren, met zouten peper op smaak brengen
  4. Basilicum fijn hakken en toevoegen, deze saus dik laten inkoken
  5. Overige olijfolie verhitten en de aubergineplakken goudgeel bakken, op keukenpapier laten uitlekken
  6. In een ovenschaal een paar lepels saus scheppen, aubergineplakken erin leggen, weer tomatensaus erover scheppen, geraspte Parmezaanse kaas erover en plakken Mozzerella in laagjes erop leggen
  7. Ham in kleine blokjes erover verdelen, de laatste laag bestaat uit aubergines
  8. Het gerecht met de tomatensaus begieten en met Parmezaanse kaas bestrooien
  9. De schaal ongeveer 30 minuten in een op 200? C voorverwarmde oven plaatsen en de kaas laten gratineren
  10. Je kunt dit gerecht ook koud serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha