Gegratineerde bloemkool met doperwten ham en kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1944 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. voorverwarmen op Oven 225 graden
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze
  3. Kook de bloemkoolroosjes in ca
  4. 5 minuten in kokend water met wat zout
  5. Snijd de ham in kleine blokjes
  6. Meng de doperwten, ham en bloemkool in een ovenschotel door elkaar
  7. Smelt 30 gram boter in een steelpan, roer de bloem en de karwijzaadjes erdoor en laat het geheel al roerende ca
  8. 2 minuten pruttelen
  9. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe
  10. Laat de saus zachtjes ca
  11. 3 minuten koken
  12. Roer de geraspte jong belegen kaas en de dille erdoor en laat de kaas zachtjes smelten
  13. Voeg naar smaak zout en peper toe en meng de saus door de groenten en ham in de ovenschotel
  14. Meng het broodkruim (paneermeel) en de geraspte oude kaas door elkaar en strooi het over de ovenschotel
  15. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes en verdeel deze over het kruim
  16. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (225 graden ) in ca
  17. 3o minuten goudbruin

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker24 jan 2012 om 19:47 Reageer

    te veel hollandse rommel


Reageer zelf op dit recept

kaptcha