Gegratineerde rijstschnitzels met pittige tomatens

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 706 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. DE SAUS : -verwijder de harde kern van de tomaten -verhit de olie en onder voortdurend roeren tomaat, ui en knoflook 5 min fruiten in de olie -zout, peper en een snuf oregano toevoegen -deksel op de pan en 20 min op klein vuur laten staan -dan de saus zeven en terug in de pan doen en laten inkoken tot circa 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid -gedurende de kooktijd blijven roeren-de gewassen en uitgelekte rijst 10 min flink laten koken in het lichtgezouten kokend water -op een zeef storten en afspoelen onder de koude kraan en laten uitlekken -wrijf de schnitzels in met zout, paprikapoeder en peper -bak het vlees in de hete boter 5 min aan elke kant -vet een ovenschaal royaal in met boter -de 1/2 van de rijst in de schaal leggen -daarover de 1/2 van de saus -hierop 2 schnitzels -deze bestrooien met de helft van de kaas -dat alles herhalen -de resterende boter in vlokjes over de kaas leggen -in de hete oven schuiven BAKTIJD= 30 min op 220?C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha