Gegratineerde spinazie-zalmforelschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 919 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. # verwarm de oven voor op 200?C # schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken1 Kook de aardappelen in water met zout gaar in 20 min
  2. Giet ze af en stamp ze fijn met de pureestamper
  3. 2 Breng de melk en de slagroom aan de kook in een klein pannetje en klop dit mengsel beetje bij beetje door de aardappelen
  4. Roer de boter en de helft van de geraspte kaas erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper
  5. 3 Maak de spinazie schoon en schep de groente met het aanhangende water in een grote pan en strooi er wat zout over
  6. Laat de spinazie op een hoog vuur slinken in ca
  7. 3 min
  8. ; schep de groente regelmatig om
  9. Laat de geslonken spinazie (of ontdooide diepvries) goed uitlekken in een vergiet
  10. 4 Roer de sesamzaadjes en wat peper door de uitgelekte spinazie en verdeel de groente over de bodem van een grote ovenschaal
  11. 5 Leg de zalmforelfilets erop en bestrooi de vis met zout en peper
  12. Bedek de groente en de vis met de aardappelpuree en strooi de rest van de kaas erover
  13. Zet de schaal 1 richel boven het midden van de oven en laat het gerecht lichtbruin en gaar worden in ca
  14. 20 min

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha