Gegratineerde verse vis-ovenschotel met een pracht1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1457 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de uit in de boter goudgeel
  2. Voeg de wijn, citroensap en ca
  3. 2 dl water toe en breng alles aan de kook
  4. Pocheer hierin de kabeljauw ca
  5. 4 minuten
  6. Schep de vis uit de pan en snijd hem in kleine stukjes
  7. Leg de vis, schelp- en schaaldieren gerangschikt per soort in een beboterde ovenvaste schaal
  8. Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er daarna al roerend geleidelijk het pocheervocht bij tot een gladde saus is ontstaan
  9. Klop de eierdooier los, schep er wat van de warme saus door en gier het eimengsel bij de rest van de saus
  10. Voeg de room toe en warm de saus al; roerend nog even door
  11. Giet de saus over de vis, strooi er de kaas over, Ze de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas begint te kleuren
  12. Garneer met een taakje dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha