Gegratineerde witloofschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1184 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. kook de aardappelen in de schil tot ze halfgaar zijn,giet af en pel
  2. laat ze afkoelen
  3. verwijder de buitenste bladeren van het witloof,haal het middelste,harde gedeelte eruit
  4. snijd het witloof overlangs en maak de bladeren los
  5. stoof de witloofblaadjes kort aan in de boter
  6. verwarm de melk met de room,voeg maizena,p+z toe en laat kort doorkoken
  7. snijd de aardappelen in plakjes van een halve cm
  8. leg de witloofblaadjes in een ovenschotel,schik er de plakjes aardappel over en overgiet met de saus
  9. verwijder de korst van de kaas en snijd in plakjes
  10. verdeel over de groentenschotel
  11. zet de schotel een half uur in het midden van de oven op 180*
  12. tip:strooi enkele plakjes gekookte of gedroogde ham op de schotel alvorens de kaas toe te voegen en men bekomt een volledige maaltijd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha