Gehakt met kaas-aardappelpuree

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1390 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. oven voorverwarmen op 200 graden C
  2. aardappelen in 20 min
  3. gaarkoken en als ze nog heet zijn door de zeef wrijven
  4. Slagroom, kruidensmeerkaas en bouillon door de aardappelmassa roeren (goed doorroeren) en kruiden met het zout, peper en de nootmuskaat
  5. gehakt rullen en ook de gesnipperde uien erdoor roeren en meebakken
  6. Paprikareepjes door een zeef doen en heel goed laten uitlekken en bij de licht gebruinde gehakt/uien massa doen
  7. alles goed vermengen en evt
  8. nog zout en peper toevoegen, evenals de kummel en een beetje kruidnagels (kummel en kruidnagels eerst fijn stampen) proeven of de smaak goed is
  9. dan de ovenschaal met margarine invetten
  10. We gaan de schaal vullen: begin met de helft van de aardappel/kaaspuree en daarop komt de vleesmassa
  11. alles afdekken met de andere helft van de aardappel/kaaspuree
  12. Dan naturel smeerkaas driehoekjes in kleine stukjes snijden en verdelen over de bovenkant van de ovenschaal inhoud
  13. zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht in ongeveer 20 min
  14. bij 200 graden C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha