Gehakt-bloemkoolschotel a la stroganoff

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1439 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. oven voorverwarmen op 200 graden C
  2. Schil en was de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken
  3. gaar koken met geen of zeer weinig zout
  4. Maak intussen de groenten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijdt de champignons in plakjes
  5. Kook de bloemkoolroosjes in ca
  6. 10 minuten gaar
  7. giet ze af en vang het kookvocht op
  8. Verhit de boter in een koekepan en bak het gehakt met een vork rul en grijs
  9. Bak de uisnippers en de champignonplakjes 5 min
  10. zachtjes mee
  11. Roer het Stroganoffsaus poeder glad met 1 1/2 dl
  12. water en roer de saus met 1 dl
  13. creme fraiche door het gehaktmengsel
  14. Breng het het mengsel evt
  15. nog op smaak met zout en peper
  16. Aardapellen afgieten, voeg de bloemkoolroosjes toe en stamp de groenten en aard
  17. fijn met een stamper
  18. Klop de overgebleven 1 dl
  19. creme fraiche en een scheutje van het opgevangen kookvocht erdoor tot de puree smeuig is
  20. op smaak brengen met nootmuskaat en evt
  21. nog wat zout en peper
  22. Vet een grote ovenschaal in, schep de helft van de puree erin, verdeel het gehaktmengsel erover en dek het geheel af met de rest van de puree
  23. Strooi ( + evt
  24. de geschaafde amandelen) de geraspte kaas erover
  25. Verwarm de oven voor op 200 graden C
  26. en bak de schotel goudbruin en door en door heet ca
  27. 30 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha