Gevulde makreel met pestopuree uit de oven

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1012 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -verwarm de oven voor op 200?C -kook de aardappelen 20 min in kokend gezouten water, tot ze gaar zijn en giet af -laat ze in de pan en dek af om ze droog te stomen -doe de pesto (op 2 th lepels na) bij de aardappelen en pureer de massa met de mixer tot een gladde puree, kruiden met peper en zout -roer de bosuitjes er bij-maak het kortje voor de vis, door het in blokjes gesneden brood fijn te malen in de foodprocessor -schep de havermout door de vulopening op het draaiende mes en laat draaien tot het een egaal kruimelig mengsel is *dep de vissen van binnen en van buiten droog met keukenpapier -leg ze op de ingeoliede folie op de bakplaat en maak 3 schuine inkepingen van circa 2 cm diep aan de bovenkant van de makrelen -schep de pestopuree in de buikholte van de vissen en vouw de randen over elkaar om de vulling goed op te sluiten -smeer de vissen aan de buitenkant in met olijfolie, bestrooi met de kruimels -roer een th lepel olijfolie door de rest van de pestopuree en verdeel dit over de kruimels -*schuif de visen 25 min in de het oven aan de bovenzijde

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha