Jefkes ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 929 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereidingstijd: 1 uur 20 min Zo maak je de gehaktballen Schudt paneermeel over je gehakt, voeg nootmuskaat, peper en zout toe en kneed alles door elkaar
  2. Rol hier bolletjes mee en leg ze in kokend water
  3. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze klaar
  4. Als je grote bollen hebt, kun je ze ev
  5. in 2 snijden
  6. Zo maak je de tomatensaus met verse groentjes Schil de courgette en snij hem overlangs door en haal er met een grote lepel de pitjes uit
  7. Snij in kleine stukjes en laat een tien minuutje koken
  8. Maak ook de andere groenten schoon en snij ze in stukjes
  9. Laat alles een hele tijd goed doorstoven (begin met de wortels en daarna de paprika, die moeten het langste op het vuur staan)
  10. Voeg achteraf de tomatenpuree toe en wacht tot alles heet is
  11. Zo maak je de kaassaus Smelt een grote klont boter in een pot (vuur niet te hoog zetten!)
  12. Voeg er 3 a 4 eetlepels bloem aan toe
  13. Roer dit goed door elkaar tot je een kleverige brij hebt
  14. Zet het vuur wat hoger en laat 2 minuutjes staan terwijl je blijft roeren
  15. Voeg er langzaam de melk aan toe
  16. Blijf roeren tot het geheel warm is
  17. Dan mag je er 100gr
  18. kaas bijdoen
  19. Kook ondertussen de andere eieren, pel ze en snij ze in 2 of 4 stukken
  20. Leg de balletjes en de eiren in de ovenschotel
  21. (als je geen overnschotel hebt op kot, kan aluminiumbakjes gebruiken, die je in de supermarkt vindt)
  22. Overgiet het geheel met tomatensaus, doe er dan de kaassaus overheen en eventueel nog een laag tomatensaus
  23. Strooi de rest van de kaas over de schotel
  24. Zet even in een voorverwarmde over
  25. Als je een grill hebt, kan je die nog even aanzetten zodat de kaas een mooi korstje krijgt
  26. Serveer met stokbrood en een glaasje witte wijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha