Wrijf het onder de koude kraan afgespoelde en drooggedepte stuk vlees aan alle kanten in met een kruidenmengsel van zout, peper en paprikapoeder, leg het in een diepe schotel, besprenkel het met het citroensap en laat het, met een deksel erop, 30 minuten marineren
Was intussen de preistengels en snijd ze in dunne schijfjes
Smelt de boter, voeg de prei toe en stoof ze onder voortduren roeren
Op smaak brengen ,et wat zout, de witte wijn erbij gieten en op een laag pitje 5 minuten zachtjes laten koken
Verdeel de prei gelijkmatig over de bodem van een vuurvaste vorm, leg de vis erop en strooi de grof gehakte walnoten over de vis
Sluit de vorm goed af met aluminium folie, zet hem in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat de vis gedurende 30 ? 40 minuten garen
Verwijder 10 minuten voor et einde van de gaartijd de folie en laat de kabeljauw lichtbruin worden
Strooi voor het opdien de peterselie erover en garneer de vis met schijfjes citroen
Met aardappeltjes erbij hebt u in de korte tijd een smakelijke en redelijk goedkope maaltijd op tafel staan