Kalfskarbonades a l ardennaise

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 922 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -jeneverbessen, 1 th lepel zwarte peperkorrels en basilicum in een vijzel stampen -met dit mengsel het vlees aan beide zijden insmeren (dit moet goed gebeuren, anders vallen de kruiden er te snel af) -hak de wortels en de ui fijn-in wat boter de ui en wortels een paar min smoren -tijdens de smoortijd het vlees in een koekepan goudbruin bakken in een flinke scheut olie en 40 g boter -dan het vlees op de gesmoorde groenten leggen -snij de ham in blokjes en leg dit om de karbonades heen -de vlees-koekepan te vuur zetten en de wijn en de bouillon erbij gieten -met een houten lepel al het bruin van de bodem oplossen en dit vocht over de vlezen gieten -smelt in de koekepan een stukje boter (75 g), en in deze boter het broodkruim goudbruin bakken met wat later de gehakte peterselie -bedek het wachtend vlees hiermee -zet het vuur hoog en flink warmen -dan overdoen in een ovenschaal BRAADTIJD= 45 min op 180?C -intussen steeds kleine stukjes boter op de vlezen leggen -in de oven de schaal afdekken met aluminiumfolie -het vleesvocht kan eventueel voor het opdoen worden gezeefd -op smaak brengen met zout en citroensap

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha