Kalkoenhaasjes in kerrie met gevuld appeltje

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1447 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -de kalkoenhaasjes laten ontdooien -de rozijntjes en de klein gesneden abrikozen, weken in de sherry gedurende enkele uren; dan laten uitlekken en het weekvocht bijhouden-olie verhitten in een braadpan -kleur de haasjes goudbruin aan beide zijden -laat de sjalot meefruiten -vlees uit de pan halen en in een ovenschaal schikken -giet het weekvocht van de rozijntjes en de abrikozenstukjes in de pan bij de sjalot -doe de room in de pan bij de sjalot en het verkruimeld kippenbouillonblokje, de kerrie en de saffraandraadjes -al roerend even laten doorkoken en binden met de sausbinder -giet de saus over het vlees en zet koel weg -snij een hoedje van de appels en hol de appels wat uit, rond het klokhuis en zet in een vuurvaste schotel en besprenkel goed met citroensap -vul de appels met rozijntjes en abrikoos -zet er een klontje boter op en bedek met het hoedje -goed afdekken en koel wegzetten -schuif de appels in de hete oven van 200?C en laat onafgedekt 20 a 25 min bakken -schuif de ovenschaal met het vlees afgedekt ook in de oven, zodat het 15 a 20 min kan bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha