Kerrieschotel met rundsvlees en spinazie

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -verhit de helft van de olie en bak de blokjes rundsvlees rondom goudbruin -voeg de wijn, rundsbouillon en laurier toe en breng aan de kook -zet dan het vuur erg laag en laat het vlees 90 min afgedekt stoven tot het mals is -voorverwarm de oven op 190?C -verhit de rest van de olie in een koekepan en fruit de ui, knoflook en gember glazig -voeg de kippenbouillon erbij, de kerriepoeder en kardemom en laat alles nog 5 min fruiten -roer de spinazie en koriander of peterselie door het kerriemengsel -voeg wat zout en peper toe en dek de pan af en laat alles 5 min doorkoken al roerend, tot de spinazie slap is -voeg de havermeelzemeln erbij en roer alles dooreen en laat 2 min doorwarmen -neem de pan van het vuur en roer de yoghurt door het vlees -schep het vlees uit de bouillon en voeg het bij het spinaziemengsel -verwerk de vleesbouillon desnoods in een ander recept -doe de massa in een ovenschaal en bak 20 min in de hete oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha