Kip in ossenstaartsaus

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1028 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en snipper hem
  2. Knoflook uitpersen
  3. Tomaten ontvellen en van zaadjes ontdoen
  4. Soep boven een kom uitlaten lekken in een zeef
  5. Verwarm de oven voor op ca
  6. 180 gr
  7. celsius
  8. Bak de spekjes in de olie vlug bruin en voeg ui toe
  9. Laat de ui met het spek even bakken
  10. Voeg de knoflook toe en schep het geheel nog even om
  11. Blus af met de wijn en voeg de tomaten toe
  12. Doe de ossenstaartsoep (zonder de stukjes uit de zeef) erbij en breng het geheel bijna aan de kook
  13. Zodra het licht kook van pan van het vuur afhalen en de room en kruiden erdoor roeren
  14. De helft van de saus op de bodem van de ovenschaal scheppen en de kip erop leggen
  15. Rest van de saus over de kip schenken
  16. In voorverwarmde oven (ca
  17. 180/200 gr
  18. C
  19. ) in het midden een half uur bakken
  20. Halverwegen 1 keer de kip om keren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha