Kipreepjes met lof en gorgonzola op een bedje van

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 899 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de aardappelen met wat zout tot ze gaar zijn
  3. Voeg boter, slagroom en melk aan de aardappels toe en stamp of mix dit door elkaar
  4. Beboter een ovenschaal en doe hierin de aardappelpuree
  5. (houd de aardappelpuree warm)
  6. Snijd het schoongemaakte lof in de lengte in dunne reepjes
  7. Bak de sesamzaadjes in heel weinig olie lichtbruin en schep ze uit de pan
  8. Bak vervolgens de in reepjes gesneden kipfilets in olie in enkele minuten lichtbruin en gaar
  9. Bestrooi ze met sesamzaad, Verwarm de kaas in de room en roer er een beetje versgemalen peper door
  10. Blancheer de repen lof in kokend water en laat ze goed uitlekken
  11. Doe nu de lofstukjes en de reepjes kipfilet door elkaar en schep dit op de aardappelpuree
  12. Giet de overheerlijke kaassaus erover en zet nog even 10 minuten in de oven op 180 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha