Koolrabi-hamgerecht

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3440 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 gradenDe koolrabi schoonmaken (wat groen bewaren), schillen, wassen en in circa 1/2 cm brede reepjes snijden
  2. In kokend gezouten water 10/15 min
  3. koken (de koolrabi mag niet te zacht worden)
  4. Koolrabi in een zeef doen, uit laten lekken en het vocht opvangen(2,5 dl)
  5. Met de vork de bloem door de boter prakken
  6. Het koolrabivocht aan de kook brengen en het bloem-botermengsel al roerend toevoegen
  7. Met de garde kloppen en opletten dat er geen klontjes ontstaan, aan de kook brengen en circa 5 minuten laten koken
  8. De creme fraiche erdoor roeren
  9. De koolrabireepjes met wat fijngesneden groen aan de saus toevoegen, met zout en peper op smaak brengen
  10. Ham in blokjes snijden en afgewisseld met de koolrabi in een beboterde ovenschaal leggen
  11. De eieren loskloppen met nootmuskaat, zout en peper en dit over de koolrabi gieten
  12. De schaal met deksel of aluminiumfolie afsluiten en op het rooster in de oven zetten
  13. Ongeveer 30 min
  14. bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha